Air Race i Rio: Arch & Bonhomme Getty Images for Red Bull Air Race

Hannes Arch fra Østrig blev udråbt som vinder af Red Bull Air Race i Rio de Janeiro i søndags, da ugunstige vejrforhold gjorde det umuligt at fortsætte løbet under Top 12 runden, og resultatet blev derfor baseret på den foregående dags kvalifikationsresultater. Storbritanniens Nigel Lamb blev tildelt andenpladsen, da han kom anden under kvalificeringen, mens mesterskabets fører Paul Bonhomme blev nødt til at nøjes med en skuffende tredjeplads i det tredje løb i 2010 sæsonen.

Tæt regn og blæst over Rio gennemvædede de 250.000 tilskuere under Top 12 og fremtvang i første omgang en udskydelse af flyvningen, der foregik i høj hastighed og lav højde foran byens Flamengo strand, og piloterne blev kaldt tilbage fra banen til lufthavnen. Piloterne håbede alle at det ville klare op, men arrangørerne besluttede til sidst ikke at fortsætte med Top 12, som følge af det ublide vejr og en pessimistisk vejrudsigt. Det er kun anden gang det er sket i Red Bull Air Race' 46 løb lang historie. Sidste gang det skete – i Longleat i Storbritannien i 2006 – var det Bonhomme der blev erklæret vinderen.

'Det var en let måde at vinde på i dag, men jeg er glad for at kunne indhente de andre i mesterskabet' – Hannes Arch

Arch' anden sejr i træk reducerer også Bonhommes føring til tre point. Bonhomme er på 31 point efter at have høstet ni point for hans anden tredjeplads i træk, mens Lamb er på andenpladsen med 28 point for hans to andenpladser i tre løb i år, og Arch har 27 point efter at have samlet de maksimale 13 point i Rio – 12 for sejren og ét point for at vinde kvalificeringen i lørdags foran 400.000 brasilianske tilskuere. Arch vandt også det sidste løb i Perth.

"På den ene side er jeg selvfølgelig begejstret over at vinde i dag, men på den anden side ville jeg gerne have givet de 250.000 tilskuere her i dag et ordentligt løb," sagde Arch, verdensmesteren fra 2008, som var tydeligt fornøjet over at tage 25 af 26 mulige point hjem fra de sidste to løb, efter en sørgelig ellevteplads (2 point) ved åbningsløbet i Abu Dhabi. “Det var en let måde at vinde på i dag, men jeg er glad for at kunne indhente de andre i mesterskabet. Det motiverer mig for sæsonen. Abu Dhabi er fortid nu. Det ser bedre ud. Jeg ved hvordan det er at føre mesterskabet, og alle er ude på at få ram på én.”

Lamb, som havde den bedste start i hans karriere, var glad for at indsnævre Bonhommes føring: “Det er selvfølgelig et rigtig godt resultat, men inderst inde er det lidt af et antiklimaks for os alle,” sagde han. “Jeg er lidt skuffet. Men i det mindste fik jeg 10 point for andenpladsen, og det er jo ikke så ringe.”

Bonhomme og de andre piloter vidste alle der var udsigt til regn den søndag, selv om det havde været klart og solrigt hele ugen. De gav derfor alle deres bedste for at vinde kvalificeringen i lørdags, da de vidste der var en fare for at løbet ikke kunne gennemføres.

Bonhomme, som for første gang vandt et løb i Rio i 2007, var skuffet over hans kvalifikationsrunde. Da han er vant til at flyve i dårligt vejr i Storbritannien, håbede han på at få en chance for at kompensere for nederlaget under kvalificeringen, da let regn gjorde søndagens flyvning udfordrende under Wild Card runden og første halvdel af Top 12.

“Det er jo et samlet tab på fire point i Rio, så det er en skam,” sagde Bonhomme med et smil. 2009 verdensmesteren afviste at pres fra den genoprejste Arch og den stærkt forbedrede Lamb gav ham vanskeligheder. “Nej, overhovedet ikke,” sagde Bonhomme. “Det er en lang sæson. Vi har yderligere fem løb, så det skal nok blive sjovt.”

Det næste Red Bull Air Race er i Windsor i Canada, den 5-6. juni.

Meddelelse
"Som følge af ugunstige vejrforhold, har RBAR komitéen besluttet ikke at fortsætte med Top 12. Ifølge sportsreglementet del A, paragraf 7 (f) – har Red Bull Air Race komitéen besluttet at aflyse Top 12 som følge af ugunstige vejrforhold. De endelige resultater for det tredje løb i Red Bull Air Race World Championship i Rio baseres på kvalifikationsrunden."
JANELLE NEATH
Director of Communications


Kommentarer

    Tilføj kommentar

    *Alle felter påkræves
    Maximum 2000 tegn må indtastes :
    Indtast ordet til venstre og klik derefter "post kommentar":

    Artikel Detaljer