Felix Baumgartner - stratos 2 (c) Red Bull Content Pool

Sammen med et team af rumeksperter, er den østrigske atlet Felix Baumgartner klar til at tage udfordringen op. Hans mål er at springe fra en ballon i stratosfæren fra en højde på 36,576 meter og udføre en rekord i frit fald. Baumgartner ønsker at blive den første person, der bryder lydens hastighed, uden beskyttelsen fra et fly, og samtidigt indsamler han vigtig data som aldrig tidligere har været muligt på dette niveau. Efter at have testet på et omfattende niveau i Texas, er missionen nu rykket videre til den afgørende fase i Roswell, New Mexico.

I Roswell (USA) gør Red Bull Stratos holdet de sidste forberedelser til deres forsøg på at bryde Oberst Joe Kittingers 52 år gamle rekord, et frit fald på 31,333 meter fra sit historiske "Excelsior III"-projekt i 1960. Joe Kittinger har været involveret som rådgiver for Red Bull Stratos projektet fra begyndelsen og fungerer som en mentor for den 41-årige østrigske atlet.

Felix Baumgartner har allerede gennemført ”record-breaking” BASE jumps på nogle af verdens mest spektakulære steder, såsom World Financial Center T101 i Taipei, en af verdens højeste bygninger. Han lavede også en af de laveste B.A.S.E. jumps nogensinde, da han sprang fra statuen af Kristus Frelseren i Rio de Janeiro. I 2003 brugte Baumgartner kulfiber vinger, som han fastgjorde til kroppen og blev den første mand til at Skydive over Den Engelske Kanal.
  

null(c) Red Bull Content Pool

  

Springet fra rummet vil dog være en indgang til en ny dimension, selv for Baumgartner. Det er et skridt ind i det ukendte. Red Bull Stratos vil forsøge at slå fire rekorder på samme tid, som ikke har været slået i mere end 50 år: en ballon med den største bemanding i 36,576 meters højde, det højeste Skydive, den første person til at bryde lydens hastighed i frit fald , og det længste frie fald (ca 5 minuter 30 sekunder).

Denne mission vil nydefinere menneskehedens fysiske grænser, og holdet sigter mod at opnå fremskridt inden for lægevidenskaben og bidrage til forståelsen af overlevelse i rummet. For Baumgartner er dette projekt derfor meget mere end blot et forsøg på at bryde endnu en rekord. "Denne mission handler om pionerarbejde. Måske vil folk en dag se tilbage og sige, at det var Felix Baumgartner og Red Bull Stratos holdet, der hjalp med at udvikle dragten man er iført i rummet. Vi ønsker at gøre noget for eftertiden. "

Missionen vil finde sted i Roswell på grund af de gunstige vilkår. Området er tyndt befolket og har nogle af verdens bedste faciliteter for ballon launches, og desuden tillader vejret flere gode ”vinduer” til en vellykket launch.

For mere info om Red Bull Stratos: www.redbullstratos.com


Kommentarer

    Tilføj kommentar

    *Alle felter påkræves
    Maximum 2000 tegn må indtastes :
    Indtast ordet til venstre og klik derefter "post kommentar":

    Artikel Detaljer